Register

Mi smo porodica Jovanović iz Aranđelovca i naša specijalnost su torte, kolači i izrada domaćih kora. Posao smo pokrenuli 2003. godine kada smo rešili da damo otkaze kod privatnika i da započnemo nešto sami.

Ideja o proizvodnji kora, a kasnije i kolača, nastala je preko noći, a započeta je u prostoru tadašnje garaže. Danas je tu koradžijska radnja koja nije u upotrebi, ali čuva uspomene na naš težak početak.  

Kolače i torte koje prave desetak zaposlenih i članovi porodice Jovanović nastaju u radionici pred sam ulazak u Aranđelovac.

Tu se mese keks-štanglice, bajadere, vanilice, smokva-kuglice, lešnik-štanglice, valjušci, žele-štanglice, rozen-tortice, rum-bajadera, ćeten-alva, malina-štangle… A sve po receptima koje je godinama prikupljala Svetlana Jovanović.

Koristimo domaće sastojke, pa orah nabavljamo u okolini Topole, lešnik u Koraćici pod Kosmajem, dok brašno stiže iz Rogojevca, sela kod Kragujevca.

Zbog toga je turistima koji dolaze u grad pod Bukuljom zanimljivo da, umesto suvenira, odande ponesu upravo ove šumadijske kolačiće.