Sećate li se ukusa kolača iz detinjstva, kada ih je vaša baka još vruće iznosila na sto? Kada je svojim vrednim rukama, sa mnogo ljubavi pripremala lešnik štanglice ili vanilice?

U našoj firmi i mi u takvim trenucima pronalazimo inspiraciju za naše kolače i torte. To su provereni recepti koje pripremamo sa mnogo pažnje i ljubavi. U starim porodičnim kuvarima pronašli smo pomalo zaboravljene recepte za kolače koji zaslužuju da se o njima priča, da ih pravimo i uživamo u njihovom ukusu. Vanilice, valjušci, bajadere, keks-štanglice, smokva-kuglice, lešnik-štanglice, rozen-tortice, rum-bajadera, ćeten-alva…

Bel Gusto su italijanske reči koje u prevodu na srpski znače Lep ukus. One označavaju težnju naše firme da stvaramo proizvode koji su pre svega ukusni, a koji će zasladiti i ulepšati dan našim kupcima. Ovaj zadatak je pred nama svakog dana. A dobar i lep ukus je naša misija.

Naziv je italijanski jer želimo da napravimo paralelu između Italije i Šumadije, da spojimo dve stvari u jednu – domaće proizvode koji će stajati rame uz rame sa tradicionalnim i prefinjenim italijanskim ukusima.

Ukus naših proizvoda prilagođen je ljudima iz Srbije, sa sirovinama koje potiču iz Šumadijskog okruga. Smatramo da je priroda Šumadije jedno od izuzetnih bogatstava kojima smo blagoslovljeni. Orasi iz okoline Topole, lešnici iz Koraćice pod Kosmajem, brašno iz Rogojevca, sela kod Kragujevca, voće iz Gornjeg Milanovca su pažljivo odabrani kako bi svojim poreklom probudili nepca naših kupaca.

Mi verujemo da je priroda deo čoveka. Savremeni svet doneo je pregršt lepih stvari i inovacija, ali je vezu čoveka sa prirodom učinio tankom. Kako potičemo iz kraja koji obiluje prirodnim bogatstvima, i kako znamo koliki je značaj prirode u životu čoveka, potrudili smo se da sve to ugradimo i u naše proizvode. Zbog toga su oni, kako se sve češće kaže, nastali « po šumadijskim receptima na italijanski način ».  

U nekom od narednih članaka pisaćemo više o ovim receptima, zato nas zapratite na društvenim mrežama i posetite naš blog ponovo.